Wat is houtskeletbouw?

Houtskeletbouw is een bouwsysteem, gebaseerd op hout.

Er zijn meer bouwsystemen in gebruik in Nederland. Als u een nieuwbouwwoning gaat bouwen is het belangrijk dat u weet hoe uw huis gebouwd gaat worden. De grondstoffen en materialen die gebruikt worden bepalen straks het wooncomfort.

Houtskeletbouw is een modern bouwsysteem om een huis te laten bouwen. De wanden en het dak van de woning worden in 3D uitgetekend en vervolgens als losse elementen gemaakt in de productieruimte van Van Houte Systeembouw. Op de bouwplaats wordt intussen de fundering gereed gemaakt. Hierna wordt het geheel in één of twee dagen in elkaar gezet, waardoor bouwvocht tevens tot het minimum wordt beperkt. Houten huizen worden steeds populairder vanwege de duurzame manier van bouwen. Wilt u ook een houten huis bouwen? Laat u dan goed informeren over de mogelijkheden en neem contact met ons op.

Klik hier voor de opbouw van een houtskeletbouw-element.

Nadat de woning staat, begint de afwerkingsfase. Een houtskeletbouwwoning wordt meestal (net als op andere manieren gebouwde woningen) voorzien van metselwerk en pannen. Als uw houten woning klaar is, is er van het bouwsysteem niets meer te zien. Er is echter wel een verschil in wooncomfort, lees hier meer over bij "Houtskeletbouw, waarom?"