Houtskeletbouw, waarom?

Vijf redenen om te kiezen voor houtskeletbouw?

  1. Wooncomfort: Een houtskeletbouwwoning is "anders warm". De wanden en het dak zijn gevuld met isolatie. Dit levert een constante aangename temperatuur op tegen lage energiekosten. Zie het als een investering in de toekomst; investeren in houtskeletbouw levert in de toekomst maandelijks voordeel op op uw energierekening.
  2. Duurzaamheid: Houtskeletbouw is milieuvriendelijk, zowel tijdens de levensduur van de woning als in de bouwfase. Hout is een vernieuwbare grondstof zonder schadelijk productieproces. Dat kan van de meeste andere bouwmaterialen -ondanks goede bedoelingen- niet gezegd worden!
  3. Snelle bouwtijd: Als alle vergunningen rond zijn kan een woning in twee tot drie maanden gereed zijn. In de winter bouwen kan vertraging opleveren, maar de vertragingen zijn veel minder langdurig dan bij andere bouwmethoden.
  4. Droog bouwen: In een traditionele woning moet binnen nog tot enkele weken na de bouw "drooggestookt" worden met bouwdrogers. Een houtskeletbouwwoning heeft doordat het geheel zo snel wind- en waterdicht is weinig tot geen last van bouwvocht. Dit levert tijdswinst op, en het komt de kwaliteit van alle bouwmaterialen ten goede.
  5. Licht bouwen: Er drukt minder gewicht op de fundering. De fundering kan daardoor in sommige gevallen lichter uitgevoerd worden, iets wat een kostenbesparing op kan leveren. Doordat de constructie lichter is, is het bij verbouwingen soms ook mogelijk om zonder extra voorzieningen op een bestaande bebouwing aan te sluiten. Dat de constructie licht is, betekent overigens niet dat deze "waarschijnlijk zo wegwaait"... Zie voor meer informatie hierover "Houtskeletbouw en Vooroordelen".