Houten huizen

Wat veel mensen niet weten is dat het bouwen van een huis met een houtskelet niet alleen voordelig is maar op lange termijn ook meer rendement oplevert. Uiteindelijk geeft het bouwen van houten huizen een meerwaarde voor iedereen. Zo werkt een houtskelet goed isolerend en levert het veel wooncomfort op, maar daarnaast is het ook een milieuvriendelijke manier van bouwen.

De voordelen van houten huizen

Hieronder worden de vijf grootste voordelen van houten huizen toegelicht:

  • Wooncomfort: naast het feit dat een houten uitstraling voor veel mensen een warm gevoel geeft is een houtskelet ook ‘anders warm’. De wanden en het dak van een houtskelet zijn uitstekend te isoleren. Door een goede isolatie kunt u maandelijks een hoop geld besparen. Daarnaast geven goed geïsoleerde houten huizen een constante aangename binnentemperatuur.
  • Duurzaamheid: houten huizen zijn zowel duurzaam op het gebied van de levensduur als op het gebied van de bouwfase. Huizen in Nederland worden gebouwd met als uitgangspunt een minimale levensduur van 50 jaar. Een houtskeletbouw woning haalt dit makkelijk. Houten huizen hebben hun recht van bestaan al ruim bewezen in Scandinavië, de VS en Canada. Daarnaast komen er bij de productie van houten onderdelen geen schadelijke stoffen stof vrij, wat weer positief voor het milieu is.
  • Snelle bouwtijd: het grote voordeel van een houtskelet is dat men met droge bouwmaterialen kan bouwen en dat het dus minder vertraging oplevert bij slechte weersomstandigheden. De meeste houten huizen hebben een bouwtijd van 2 á 3 maanden.
  • Droog bouwen: woningen die gebouwd zijn volgens traditionele bouwmethodes moeten vaak nog enkele weken voor de oplevering ‘drooggestookt’ worden met bouwdrogers. Het grote voordeel van houten huizen is dat het geheel snel water- en winddicht is en het bouwvocht dus tot het minimum beperkt kan worden.
  • Licht bouwen: uiteraard wordt ieder huis dusdanig ontworpen dat het ook de meest stevige stormen in ons kikkerlandje probleemloos kan weerstaan. U hoeft totaal niet bang te zijn dat uw huis wegwaait. Een houtskelet is net zo stevig als elke andere bouwmethode. Het grote voordeel van een houtskelet is echter dat de materialen lichter zijn en er dus flink in bouwkosten bespaart kan worden voor de fundering van het huis.

Advies

Een huis bouwen doet u niet dagelijks en bij Van Houte Systeembouw begrijpen wij dat. Voordat u een huis gaat bouwen wilt u zoveel mogelijk alternatieven afwegen. Wij geven u graag het advies voor het bouwen van een huis met een houtskelet. Uiteraard kunnen wij al uw twijfels toelichten en bespreken wij alle voor- en nadelen met uw ten opzichte van andere alternatieve bouwmethodes. Voor vragen, opmerkingen of het maken van een afspraak kunt u ons contactformulier invullen.

Neem contact met ons op  of   vraag onze brochure aan